hartje 
edam

Alles in 
de buurt

Edam als thuishaven
Edam is één en al cultuur. Een authentiek stadje gelegen aan het IJsselmeer. Niet alleen bekend van de kaas, maar ook van de vele musea en knusse winkeltjes. 

 

Met het Oorgat en het IJsselmeer om de hoek en een stadshaven met alle denkbare faciliteiten heeft de ware watersportliefhebber hier alles wat hij zoekt. En dat terwijl Monnickendam, Broek in Waterland en Amsterdam niet ver weg zijn en allemaal makkelijk te bereiken zijn met openbaar vervoer. De busverbinding richting Amsterdam-Noord is uitstekend, door de Noord/Zuidlijn sta je binnen een handomdraai op elke gewenste plek in Amsterdam.

 

Het rustgevende recreatiegebied Hemmeland is er voor iedereen die lekker wil genieten van natuur en water. Hier kan je naar hartelust wandelen. fietsen, zwemmen, surfen en zeilen.

 

  • Midden in het centrum van Edam
  • Talrijk sport en recreatie mogelijkheden
  • Legio Cultuur en winkel aanbod
  • 5 minuten van het Markermeer
  • 10 minuten van Centrum Purmerend
  • 15 minuten Noord/Zuidlijn Amsterdam
  • Uniek voor watersportliefhebbers

Centraal in Nederland

Edam heeft het beste van 3 werelden: dichtbij diverse steden om lekker te shoppen en uit eten te gaan. Dichtbij het platteland waar rust en ruimte overheersen en dichtbij het IJsselmeer, waar watersport en varen centraal staan. Of natuurlijk lekker wandelen langs de kleine haventjes.

Noord-Holland binnen handbereik

Wandel in hartje Edam langs het Oorgat richting de watersporters en de haven aan het IJsselmeer. Stap op de fiets richting Monnickendam en bezoek het recreatiegebied Hemmeland waar u prachtig kunt wandelen, fietsen, zwemmen en surfen. De kleine, pitoreske dorpjes in de omgeving liggen binnen handbereik.

Restaurants

01. L'Auberge Damhotel Edam

02. Restaurant la galera Cafe de gevangenpoort

03. Restaurant Jimmy Garden

 

Supermarkten

04. Mina Mediterrane verswinkel
05. Albert Heijn Langemeerstraat
06. Victory Wines Wijnhandel

Cultuur

07. Speeltoren
08. Edams Museum
09. Kaasmarkt Edam

 

School

10. Scholen Gemeenschap De Triade

Vervoer & Verkeer

11. Busstation
12. Tankstation
13. Oorgat

 

Natuur

14. Natuurpark de Broeckgouw
15. Fort bij Edam

Wonen in hartje centrum

hier ben
ik thuis

Heeft u interesse of wilt u op de hoogte blijven?

Maak dan uw eigen woonaccount aan. U krijgt dan als eerste bericht van de ontwikkelingen van Thuishaven Edam.

 

Ik heb interesse

Damhotel Edam

Aan het eind van de straat ligt

´l Auberge Damhotel Edam. In de voormalige herberg kunt u niet alleen slapen in één van de sfeervolle kamers maar ook heerlijk eten in het restaurant, de brasserie of bijkomen op het terras aan het Damplein met uitzicht op het statige raadhuis.

Fort bij  Edam

Op het fortterrein komt u helemaal tot rust. Dit terrein met zijn originele bergloods en fortwachterswoning, de verdere omgeving en de omliggende polders zijn beschermd natuurgebied. Bezoek het fort, maak een wandeling door de polder en geniet van het omliggende water. 

(Foto: Stichting Fort bij Edam)

Hemmeland

Op 10 minuten fietsen ligt in Monnickendam Het Hemmeland. Een veelzijdig recreatiegebied voor fietsers en wandelaars, maar ook watersporters kunnen hier hun hart op. Bijkomen doet u op de diverse natuurlijke ligweiden met her en der fraaie doorkijkjes en mooie vergezichten over het water.

Natuurpark de Broeckgouw

Dit natuurpark heeft naast haar ecologische functie als leefgebied voor onder andere de populatie rugstreeppadden, vooral een recreatieve functie. Zo is er gelegenheid tot wandelen en joggen en is er recreatieruimte gecreëerd voor alle leeftijden. Kinderen kunnen hier lekker spelen met zand, water en avontuurlijke speeltoestellen van uitsluitend natuurlijke materialen.

(Foto: debroeckgouw.nl)

Strandbad Paviljoen

Bij Strandbad Paviljoen geniet u op één van de mooiste plekjes aan het Markermeer. Het heeft een groot terras dat uitkijkt over het water, waar u heerlijk bij kan komen in de zon.

Fietsroutes

In de omgeving van het Fort bij Edam zijn leuke wandel- of fietstochten te maken, bijvoorbeeld door het oude centrum met diverse binnenhavens of langs de Markermeerdijk met zijn prachtige vergezichten.

Watersport

Door de ligging van Edam aan het water kunt u uw hart ophalen op het gebied van watersport. Zeilen, zwemmen, kanoën en kitesurfen zijn een aantal mogelijkheden. Huur ook eens een fluisterboot en beleef Edam vanaf het water. Informeer bij de jachthaven voor de mogelijkheden.

Wandelen

Wanneer u een wandeling wilt maken is het mooie centrum van Edam met zijn pitoreske steegjes natuurlijk iets dat niet overgeslagen mag worden. Via het Oorgat wandelt u zo naar de haven aan het IJsselmeer voor een zonsondergang.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Ik geef toestemming voor: