hartje 
edam

Alles in 
de buurt

Edam als thuishaven

Edam is een authentiek stadje aan het IJsselmeer. Het rijke handelsverleden leeft door in het heden. De historische bebouwing, knusse straatjes en steegjes, grachten en pleinen; alles ademt klasse en kwaliteit. De eeuwenoude panden, met prachtige gevels, worden gebruikt als woning, winkelruimte, musea en horeca.

 

Water speelt een belangrijke rol. De verbinding met de toenmalige Zuiderzee maakte van Edam een bloeiende handelsplaats. Tegenwoordig is het omliggende water van
het Markermeer vooral een walhalla voor watersport­liefhebbers. Zwemmen, surfen, zeilen… het kan hier allemaal. De vele natuurliefhebbers die de omgeving ontdekken
via fiets- en wandelroutes roemen de rust en ruimte.

 

Het kleine stadje heeft alles wat nodig is om fijn te kunnen wonen. Supermarkten, verswinkels, restaurants, cafés, winkeltjes, scholen, sportfaciliteiten en diverse zorgaanbieders. En wilt u winkelen in een grotere stad? U bent in no-time in Amsterdam, Zaandam of Purmerend.

 

  • Midden in het centrum van Edam
  • Talrijk sport en recreatie mogelijkheden
  • Legio Cultuur en winkel aanbod
  • 5 minuten van het Markermeer
  • 10 minuten van Centrum Purmerend
  • 15 minuten Noord/Zuidlijn Amsterdam
  • Uniek voor watersportliefhebbers

Aan het markermeer

De kleine historische stad Edam ligt aan het Markermeer in de provincie Noord-Holland. Via verschillende provinciale wegen zijn steden als Zaandam, Purmerend en Amsterdam binnen een half uur te bereiken. Ook de combinatie van bus en Noord/Zuidlijn zorgt voor een vlotte openbaar vervoer verbinding met de hoofdstad. Werken, studeren, shoppen, uitgaan... Edam is de perfecte thuisbasis voor activiteiten binnen én buiten de regio.

Noord-Holland binnen handbereik

Wandel in hartje Edam langs het Oorgat richting de watersporters en de haven aan het IJsselmeer. Stap op de fiets richting Monnickendam en bezoek het recreatiegebied Hemmeland waar u prachtig kunt wandelen, fietsen, zwemmen en surfen. De kleine, pitoreske dorpjes in de omgeving liggen binnen handbereik.

Restaurants

01 – L’Auberge Damhotel Edam

02 – La Galera & café De Gevangenpoort

03 – Jimmy Garden

04 – De Fortuna

05 – De Beurs

 

Boodschappen

06– Mina - Mediterrane verswinkel

07 – Albert Heijn Langemeerstraat

08 – Victory Wines wijnhandel

Historie

09 – Speeltoren Kleine kerk

10 – Het Stadhuis van Edam / Edams Museum

11 – Kaasmarkt

12 – Steenen Coopmanshuys
13 – Fort bij Edam

 

natuur

14 – Natuurgebied Zeevang

15 – Stadspark Diaconietuin

16 – Natuurpark Broeckgouw

Scholen

17 – De Trimaran

18 – De Nieuwe School

19 – OBS de Piramide

20 – SG De Triade
21 – Don Bosco College

 

Sport

22 – Atlethiekvereniging AV Edam

23 – Voetbalvereniging EVC Edam

24 – Balletschool La Danse

25 – B-Balanced

26 – Padelcentrum Bol

Wonen in hartje centrum

hier ben
ik thuis

Heeft u interesse of wilt u op de hoogte blijven?

Maak dan uw eigen woonaccount aan. U krijgt dan als eerste bericht van de ontwikkelingen van Thuishaven Edam.

 

Ik heb interesse

L’Auberge Damhotel Edam

Het prachtige 16e-eeuwse pand met een kleinschalig hotel ligt aan de sfeervolle Keizersgracht. Slapen doet u waarschijnlijk in uw eigen Thuishaven, maar naast logies vindt u aan het plein ook een gastronomisch restaurant, brasserie en gezellig terras.

Fort bij Edam

De goed bewaarde bouwwerken en omliggende polders vormen het noordelijkste deel van verdedigingswerk de Stelling van Amsterdam. Een bijzondere locatie, met unieke flora en fauna.

Recreatiegebied Hemmeland

Het is slechts 25 minuten fietsen naar het veelzijdige recreatiegebied bij Monnickendam. Met vele wandelaars, fietsers en watersporters geniet u daar van de waterrijke omgeving. Na inspanning is het fijn ontspannen op een van de vele ligweides.

De Fortuna

Slechts op enkele minuten lopen van Thuishaven ligt dit sfeervolle restaurant. Kom bij op het prachtige terras aan het water, waar bootjes door de grachten gaan.

Paviljoen Strandbad Paviljoen

Het restaurant ligt op het puntje van de haven, direct aan het uitgestrekte water van het Markermeer. Dit is ongetwijfeld één van de mooiste plekjes van Edam, waar  u een hapje en een drankje combineert met schitterende vergezichten.

Doortrappen en stappen

In de omgeving van Edam vindt u enorm veel fiets- en wandelroutes. Van het centrum en de binnenhavens tot de Markermeerdijk en Monnickendam. Lange afstanden of dichter bij huis; Thuishaven geeft u alle mogelijkheden.

Watersport

De naam E-dam verraadt het al; aan water geen gebrek. Op het water, aan het water, in het water… zegt u het maar. Zeilen, zwemmen, kanoën, kitesurfen, suppen of een tocht met een fluisterboot; de mogelijkheden zijn onbegrensd.

Haven van Edam

De jachthaven van Edam ligt direct aan het Markermeer en heeft zowel vaste ligplaatsen als plekken voor passanten. Het historische centrum ligt op loopafstand.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Ik geef toestemming voor: